Heh

Idag kan bara sammanfattas med ett ord: hästar.
Jag har faktiskt inte gjort annat än att hoppa från den ena häst-aktiviteten till den andra. Först så var mamma, jag och Dan tillsammans med Liselott (stavning?), hennes dotter Elin och Lotta (de kommer från fastlandet, Liselott jobbar som fotograf åt svensk ridsport tror jag) på hingstsläppet på Lojsta-hejd. Himla kul och mycket fina och söta ston och föl (speciellt de svarta, eftersom det inte är lika vanligt längre). Hingsten var också fin men lite för rak i bakhasorna... Men, men inget kan vara perfekt.
Där var vi i två och en halv timme efter det åkte vi hem.
Och red, Miroll och Bella mie var pigga och glada (och hungriga) så vi stack iväg på en av de lite längre turerna. Och jag och Miroll bevisade ännu en gång att man kan hitta extremt konstiga vägar och bara viljan finns så kan man snubbla över allt! (jah...)
Och jag har bestämt en sak, någon gång i mitt liv ska jag vara riddare i turnespelen. Det hade varit så sjukt roligt och häftigt!! Så om ni hör att en viss Frida Johansson ska vara med i turnespelen, så vet ni vem det är :)Fortsättningen på min historia

Här kommer den, jag har inte hunnit så långt, men här är det...

Lillie log mot Edwin.

"Tack för erbjudandet, men det verkar inte behövas." Edwin vände sig om och såg Sana, "rättvisans riddare" som hon brukade kallas av de flesta. Han vände sig tillbaka mot Lillie med ett snett leende som krökte läpparna. "Jaha, det verkar som du är i goda händer så jag ska inte störa dig längre..." Lillie hade börjat gå mot Sanna när Edwin stoppade henne. "Men om du någonsin behöver hjälp med någoting så tveka inte med att fråga." Värmen som strålade från hans ögon visade att erbjudandet var äkta, Lillie kunde inte göra annat än att le åt honom. "Jag ska tänka på det." Sen gick hon till Sanna med Edwins blick i nacken. De gick mot skåpen men när de rundade hörnet stannade Sanna och såg på Lillie med lysande ögon. Lillie drog en hårslinga ur ansiktet, osäker på vad den lilla brun-rödhåriga flickans blick betydde.

"Så..."

"Så vad?" Sanna såg på Lillie med ögon stora som tallrickar. "Vet du inte vem du pratade med?" Lillie skakade på huvudet. "Han heter Edwin och han frågade om jag behövde hjälp, det är det enda." Sanna suckade och började dra henne emot rummet som nästa lektion skulle hållas i. "Det där är skolans okrönte kung, det lättaste sättet att bli populär är att ses tillsammans med honom." De gick in i rummet, det var inte ljusgult som förra utan i en konstig matt röd-rosa och satte sig vid fönstret som vette mot skolgården.

"Men han verkade inte så 'uppskruvad' som de flesta är..." Sanna fnissade till. "Nej, han har båda fötterna på jorden. Men det är nog det som gör honom så eftertraktad av alla tjejerna i denna skola..." Längre hann inte Sanna innan en man i 20 års åldern med blont hår kom in i salen.

Fortsättning följer...


......

Igår var en rolig dag, vi spelade pärk. Hehe, jag kan väll säga att det var ett tag sen jag spelade och det märktes... Men det var kul :)
På musiken tränade vi till Kristina från Duvemåla, det gjorde jag och Amanda efter skolan också. Fast vi såg på film och var inne på datorn :) vi hade himla kul. Och det var lite häftigt att åka taxi ifrån skolan.
Bye

Förlåt

Förlåt för den dåliga uppdateringen! Men orken har bara inte riktigt funnits, sen har det också existerat andra störningsmoment *hosthostLisahosthost*. Men i varje fall så ska jag bara skriva och säga att nu så ska jag hålla igång igen:)

Saker som hänt denna veckan:
Jag har blivit av med tandställningen :D
Såg på konsert igår, det var en hyllning till Mikeal Jackson. (Moa, du var grym!)
Jag har fixat avslutningskläder, men ingen får veta hur det ser ut.
Jag har bråkat med Lisa (ovanligt...)
Och målat, ridit, läst och lysnat på musik.

Bye!


I'm a question to the world, not an answer to be heard...

Ibland verkar världen inte så hemsk :)
Idag har jag, för att vara ärlig, inte gjort så mycket. Jag var ute vid Miroll och Bella mie, jag tog foton som en dåre Miroll ser riktigt snygg ut :) men det går inte att ta normala kort på honom för han ska antagligen gosa med mig eller kolla in kameran <3
Annars har jag mest varit ute vid vår gunga i en av hästhagarna som vi har (det är sjukt fin utsikt nu när det är grönt, tänk er träd, blommor, och en bäck som rinner förbi, som jag har ramlat i en gång...) och målade där, och sen tog jag lite mer foton.

Bye


torsdag...

Först: förlåt för att det har varit dåligt med inlägg men jag har inte haft riktig lust eller tid för det.
Andra: Jag blir av med tandställningen på måndag!!!! Kan knappt vänta :)
I skolan var det sig likt, det blev väll lite mer töntande idag... (Amanda du måste tillbaka, Emil mobbar mig nu istället för dig!) och så träffade jag Amanda på sjukhuset, stackars henne men det var skönt att träffa henne efter nästan en vecka:)

Bye


Amanda...

...vi tänker på dig, hoppas du "mår" bättre. Kramar från oss!!!

Some days I just lose control

Idag var ljusare än igår :) Och varmare! Alla tyckte om det utom jag kändes det som, det kunde fortsätta att vara 13 grader.
Men annars hade vi kemi-labb, det var inte svårt utan himla kul :) hoppas att Bertil tyckte att vi gjorde bra ifrån oss. Ska och se Fish Tank sen vid 19.00 fast vi i filmstudion ska vara där en timme innan. Sen är man ledig imorgon, det är lite skönt...
Tänkte säga att en fortsättning på min historia är på gång, men förvänta er inget imorgon eller så, men den kommer... (spänningen stiger... coolt ;)

Bye!

Blå himmel, grå dag

Ibland undrar jag om livet är till för att gå i skolan? Svaret är nej. Men tyvär så går det inte att leva det "perfekta" livet om man inte gör det.
Nja nja, man får älska livet som det är. Miroll är faktiskt min enda ljuspunkt idag :)

Bye

Min påbörjade historia

Mobba mig inte för den! Men jag fick den här idén för ett tag sen. Jag hade inte Twilight serien som mall. Lovar! 

I en värld, mycket lik våran, existerar vampyrer och lever i samförstånd med människor. Denna historia handlar om en skola i denna värld.

Lillie tittade upp på den ålderdomliga skolan, det var en vacker byggnad med fönstrer i olika färger och vackra utsnidade gamla dörrar i trä.
Skolan var verkligen vacker men det var ändå något som fick henne att rysa, förmodligen det faktum att hon skulle vara ny i denna skola och inte kände en enda person. På alla sidor om henne hördes prat och skratt. För alla andra var det en helt normal dag, man träffade sina kompisar gick till de vanliga lektionerna, inget konstigt med det. Lillie drog in syre i lungorna, dagen var fin och det var varma vindar som drog omkring, en perfekt dag för att vara ute, om man inte skulle gå i skolan, alltså.


Edwin lutade sig mot äppelträdet som stod ensamt och stolt på skolgårdens framsida. Massor med elever gick förbi honom och hälsade på varandra och honom, inte för att det intresserade Edwin mycket. Nej, något annat hade fångat hans intresse. En tjej stog på parkeringen några tiotal meter ifrån där han satt, hon stirrade på skolan och hennes ljusbruna hår rörde sig i vinden. Hon var vacker. Det var den första tanken som kom upp i Edwins huvud, han försökte skaka av sig tanken men den klamrade sig fast.


"Ed! Tjaba, polarn!" hördes bakom honom och Edwin vände sig bort från tjejen och möttes av Mark, hans äldsta och bästa vän. De hade kännt varandra sedan de varit 4 år. Mark och hans familj hade flyttat in i huset brevid Edwins och det tog inte lång tid för de två att hitta varandra, efter det hade de varit oskiljaktiga, de var som yin och yang. Natt och dag. Edwin, den orädde, heroiske och impulsive och Mark den försiktigare, rättvise, snälle och eftertänksamme.


"Lägg av med det där snacket, det passar dig INTE!" Edwin skrattade vagt när han svarade Mark, enda sedan han fick kalla axeln av en tjej på grund av att hon tyckte han var så "vuxenaktig" som hon uttryckte sig, hade han försökt bete sig mer ungdomlig. Och enligt Edwin var det helt hysteriskt kul att lyssna på honom. Mark tittade på honom med en kylig blick och muttrade något ohörbart medans han satte sig ned brevid Edwin.


"Så, hade du kul i helgen?" Det var en enkel fråga men varför krångla till det, tyckte Edwin. "Det var okej, syrran var iväg på nått slags läger för specialförmågor, så det var lungt hemma. Du då?"
"Det hände inte mycket, i lördags var det fest hos kusinen, annars inget direkt, lite hemläxor som skulle göras..." Mark tittade på sin vän, Edwin tittade upp mot molnen och verkade vara någon annanstans. "Du, skulle det inte va lättare om du bara gav dig och gick på lägret, syrran säger att det inte är så farligt." Edwin skakade på huvudet. "Nej säger jag, jag tänker inte bli instängd och tvingad att träna, inte en chans! Det vet du." Innan Mark han svara ringde det in, Edwin andades ut, räddad av klockan.


Lillie såg på schemat, första lektion, historia i rum 1553. Vart nu sjutton det låg. Hon började bli nervös, att komma försent första dagen var inte direkt det hon hade velat skulle hända. Plötsligt mitt i all förvirring knackade någon henne på axel, Lillie vände sig om och möttes av ett par chokladbruna ögon som log mot henne. "Hejsan, mitt namn är Sanna och jag såg att du verkar lite bortkommen." Lillie såg på henne med chokad min ett litet tag innan hon började le också. "Jo det kan man väll säga att jag är. Jag heter Lillie för den delen." Sanna stäckte ut handen mot Lillie som mötte hennes med sin egen hand och skakade den.


"Trevligt att träffas." Sanna drog sitt mörka hår ur ögonen och tittade på schemat i Lillies hand. "Rum 1553? Är det dit du ska?" Lillie nickade bara och tittade på Sanna medans hon kollade på klockan. "Hmm, 5 minuter kvar... Nåja jag ska väll kunna hinna visa dig vart du ska."
Sanna tog tag i Lillies handled och drog iväg med henne. Lillie kände sig lyckligt-lottad över att ha fått en sådan kompis på direkten.


Edwin satte sig på sin plats bak på vänster sida av klassrummet. Han hade absolut ingen lust att spendera en endaste minut där inne i det ljusgula, extremt tråkiga rummet med tugummin i olika färger under borden.
Även om byggnaden var gammaldags utanpå hade den byggs om inuti ett tiotal gånger och hade inte längre den mystiska känslan som huset besuttit förut.


Edwin drog det korp-svarta håret ur ögonen, att han behövde en klippning var uppenbar men Edwin hade inte kommit till skott ännu.
Om Edwin hoppats på att få vara ensam och osynlig den lektionen kunde han glömma det. Alla tjejerna i klassen tittade på honom med drömmande blickar. Som om han skulle gå fram till en av dem och kyssa henne bara sådär, ja visst, dröm vidare.


Dörren öppnades och en man i medelåldern gick in med en enorm hög med papper, det var Mr. Lundin, Jerker Lundin. Han hade mörkbrunt hår och var normal-lång, med glasögon som verkade var 100 år gamla. Det irriterade faktiskt Edwin varenda enda gång han såg honom, men den här gången hann han inte tänka på det länge för något annat fångade Edwins intresse. Flickan som Edwin sätt ute på parkeringen stod i dörröppningen och kikade ut över klassen, tanken som han fått förra gången han sätt henne var plötsligt tillbaka. Edwin försökte intala sig själv att hon inte var vacker men tanken ville inte släppa taget.


"Vi har en ny flicka i klassen, Lillie Andersen. Lillie, skulle du vilja säga något om dig själv?"
Lillie tittade på Mr. Lundin som såg uppmuntrande på henne, hon suckade och tog ett steg mot klassen som stirrade på henne intresserad.
"Mitt namn är Lillie, som ni redan vet... Jag tycker att det ska bli kul att lära känna allla här, sååå..." Lillie tittade på Jerker igen som för att säga `jag är klar´, Jerker harklade sig svagt och visade Lillie vart hon skulle sätta sig. Typiskt nog var hennes plats på motsatts sida av klassrummet så Edwin hade ingen chans att hälsa på henne. Senare, var hans sista tanke innan han började koncentrera sig på lektionen.


Lillie pustade ut när lektionen var över, inget hade gått fel. Nu gällde det bara att ta sig till nästa lektion, och med tanke på att hon hade tappat bort sig totalt förra gången ingav det henne inga lungnade tankar. Lillie tittade sig omkring utanför klassrummet, men såg inte Sanna någonstans.


"Tja, du är Lillie va?" En kille med svart, ruffsigt hår log mot henne. Lillie kom ihåg att hon sätt killen förut, men kunde inte säga varifrån... Kanske han varit i klassrummet? "Jo, det är jag. Och du är...?"


Det var den första gången han slog upp ögonen och synen Lillie möttes av gjorde henne helt hänförd. Killen hade de mest otroliga ögonen hon sätt. Choklad bruna och var de och innehöll en värme som fick en att vilja le tillbaka, men de visade en lekfullhet och en oförsiktighet som förmodligen inte var bra för honom eller hans vänner.


"Mitt namn är Edwin Roland, märkte att du såg lite vilsen ut... Så jag tänkte att jag kunde kanske hjälpa dig?"
Lillie kunde inte slita blicken ifrån hans ögon, men en siluett i bakgrunden fick henne att kosentrera sig på annat. Det var Sanna som vinkade åt henne. Lillie log mot Edwin.
"Tack för erbjudandet, men det verkar inte behövas."

Vi får se om det blir en fortsättning...


Sudret på hugget!
På färjan mot Nynäs, Amanda, Allan och Andréa + jag, Maria, Lina och Emil spelade kort under en bra bit av turen.Vandrarhemmet vi bodde på, "Pans labyrint" blev smeknamnet...

 

Dag nr:1 var jag och några fler (på bilden Kampo, Konrad (konken), Janne (han visade oss runt) och Linnéa) på konstfack. Sen shoppade vi. Frukost dag nr:2, helt okej för att vara vandrarhem.
Mimmie, Maria och min frukost på bilden.

Det kommer mer bilder men datorn strular just nu.
Men kortfattat: vi (jag i varje fall) hade himla roligt på resan. Vi töntade oss, pratade med de andra 94:orna på Zinkensdam vandrarhem (jag, mest Lina och Emil gjorde det i varje fall) och kollade på olika universitet och högskolor.

Bye!Prov och resor

Jag är såååå taggad!! Imorgon ska vi (9:1A) iväg på "Sudret på hugget", det ska bli himla kul :)
Men jag kommer inte att skriva förren vi kommer hem igen alltså först på torsdag om jag orkar.

Jag har kommit fram till en sak: det har varit alldeles för många nationella prov de här två veckorna. Tre förra veckan (kemi, engelska, svenska) och nu ett idag (matte), men det får gå, nu har jag inte så många kvar... Bara ett för att vara ärlig. 

Bye för nu! 

La la land

"It is against the law to give cruel and unusual punishment." "Then why do we still have homework?"

XD helt rätt.

Lite smått och gott

"Sometimes I feel like I don't have a partner. Then the city I live in, the city of angels."

- Jag glömmer aldrig ett ansikte... Men för dig kan jag göra ett undantag.

- Han har inga fiender men är extremt ogillad av sina vänner.

  


Sånt är livet!

Regn, regn och mer regn... Det här vädret suger! Men bara det är borta till imorgon så är jag nöjd.
Igår blev det inget inlägg men jag var inte hemma förrän kl. 20.30 ungefär och är man så kvällstrött som jag är så går man och lägger sig nästan på direkten.
Jag var i stan för Monika fyllde år och det var kalas/middag hos henne. Det var roligt där, Anders flörtade med mig och Lisa <3 och jag lekte med Sven (han lossades att han var i datorn och jag styrde allt) :)
Och bebisen John lekte opera sångare, det var intressant att höra. Han är så himla glad :) hela tiden och stark...

Bye

Båterna (^////^)

Två nationella prov på en dag! Det är två för mycket!
Fast igentligen var det bara Kemin som var jobbig, engelskan med Konken var helt okej, vi var inte speciellt dåliga (jag tror faktiskt Konken ägde mig på engelska, men bara nästan).
Annars blev det mest tönteri (på musiken), men det var kul :) (titeln kommer därifrån, he) 
Franska gruppen var tillbaka men de flesta kom inte idag, de sov istället. Alla som kom borde få en guldstjärna (de får det av mig). Tänk er: vara uppe tills ca kl 12.30 (hu!!!) och sedan gå upp tidigt för att sitta och göra ett 2 ½ timmes prov. Inte det absolut roligaste...


Tempus

Ibland blir man rädd över hur fort tiden går. Imorgon är det nationella prov i Kemi och jag hade föredragit en veckas plugg till...
Och nu kommer franska gruppen tillbaka, vi som har haft det så lungt och skönt (kanske inte men vi har haft det himla kul).
Men nästa vecka är det sudret på hugget XD det ska bli så himla kul :)

Sötast i världen!!!!Titeln säger allt.
Min närgångna älskling<3

........

Det blev inget inlägg igår som ni kanske märkte. Lisa tog datorn och jag hade faktiskt annat att göra, rida, vara vetrinär assistent och handla som några exempel. Så nu har jag sjukt ont i ryggen. Man ska inte rida 2 och en halv timme på en dag, inte ens om man är häst-tjej. Miroll var lagom skeptisk när vi skulle ut för andra gången den dagen, men det blev mest skritt och lite trav så det var väll okej.

Drog testade lite hästar på en körtävling också, men det var nog inget konstigt med dem. De blev utvalda helt enkelt, en häst hade grymt snyggt namn (igentligen var det konstigt men jag gillade det :) Tingeltangel Bob <3  
Sen blev det en lite kort tur med hästarna.

Bye


RSS 2.0