pys XD

Okej, idag har varit en rätt hektisk dag. Först så vaknade jag på ett lite ovanligt sätt, det var så att jag drömt att jag snurrat på sängen i nättras :) Men som tur är hade jag inte gjort det, utan jag hade vänt på mig själv... så plötsligt låg min kudde vid mina fötter och täcket på golvet. Sen bestämde sig mig och mamma för att åka till Visby och "shoppa" lite. Det resulterade till, för mig: en synonym ordbok och ett skrivblock. För mamma blev det mattor och kuddar till vår ny renoverade veranda. Men det tar nog ett tag innan vi åker in igen, det är aldeles för mycket turister där för tillfället!
Efter att ha hämtat morfar i Stånga åkte vi hem och hämtade posten. I lådan låg ett kuvert till mig.
Och där slutar min fina berättelse om vad som har hänt idag ;)

Bye!

......

Efter att sovit till klockan 07.30 (!!! Det är faktiskt det längsta i sommar) och fått alla leder att fungera efter hölastningen igår så har det varit en rätt tråkig dag, jag var ute vid hästarna och fortsatte att skriva på min nya historia, den börjar bli riktigt bra men fick en annorlunda start, inte som jag trott. Ja, ja...
Jag och Lisa har bestämt oss för att tågluffa om 3-4 år, vi ska till grekland och sedan båtluffa mellan öarna. Kommer bli sjukt kul om vi kommer iväg (det gör vi)
Orkar inte skriva något mer, förutom ett citat som jag tänker börja använda.

"The best style is the style you don't notice."
Vad ska man säga, har man ingen stil kan man alltid gömma det bakom detta :)Grekland, snart kommer vi (okej inte så snart, men ändå!)

Bye

Sammanfattning

Okej, det har inte blivit så mycket skrivet nu på bloggen. Men inte så mycket har hänt heller, på midsommarafton var vi vid Wartes på kvällen och det var trevligt, vi spelade kubb (jag, Lisa, Arvid och Emil -Arvids vän spöade de vuxna, mamma, mormor, morfar, Kajsa) och sen åkte Edvin och senare Arvid och Emil iväg. Men vi var kvar och sjöng (jag, Dan och Kajsa hade körsång), jag sjöng Kungens man och fick beröm :)
Efter det så åkte vi till Herta för vi lovade Carina att se efter så att Edvin inte drack eller så... Det gjorde han inte.

På dagen hade Dans barn Mats och Magnus (tvillingarna) och Martina. Vi spelade kubb då också, Svensson mot Johansson-Melin, vi förlorade.

Annars så har jag ridit och skrivit på min nya historia (jag har inte gett upp på den som jag har lagt upp, men jag har just nu fått en svacka) Den kommer förhoppningsvis bli riktigt bra :)

TRÖTT!

Titeln säger det mesta även här... (^ ^)
Har varit ute och lassat av höet sen kl. 11.30 ungefär och vi slutade kl. 18.15. För er som inte testat så ska jag säga er att det är grymt jobbigt!!
Men efteråt känner man sig som en superhjälte (typ, Lisa påpekade det medan vi höll på så jag lånar uttrycket), men snygg är man inte: full av hö, svettiga och varma och med sticksår av höet. Men vi klarade av 13 lass idag (typ, igentligen 12 ½) Och alltsom allt med igår så har vi fått in 20 st och jag har varit med på 17 av dessa :)

Kommer nog skriva mer imorgon men just nu orkar jag inte försöka tänka ut något vettigt.

Men jag kan säga (skriva) detta:
Lisa var absolut bäst på att låta (skrika/ropa med mer) när hon ramlade (tro mig det är svårt att hålla sig på benen när man går på höbalar, små fyrkantiga balar)
Jag var bäst på att ramla överallt där det inte fanns något hö... Jag kommer ha blåmärken efter det...

Bye!

Grattis Moa!

Titeln säger det mesta va?
Grattis på födelsedagen Moa! :)


Konnichiwa!

Ogenki desu ka?

Klockan 12:23 och solen skiner, kan det bli bättre? (Förmodligen, men varför inte se posetvit på det hela)
Det har inte blivit några (kloka) inlägg nu på två dagar eller så men det ska vi ändra på.
I förrgår hittade jag det perfekta stället att vara ensam på :) Det ligger ungefär 5-6 km ifrån mitt hem, men med cykel går det fort. Det är ett litet fiskeläger som ligger helt avskillt, det finns bara några sommarstugor en halv kilometer därifrån. Och fram för allt: det är jätte fint!!
Det var igentligen inte meningen att jag skulle ner dit men jag hade tråkigt och tänkte att jag skulle cykla lite så när jag kom fram till att jag inte varit där nere så ville jag kolla in det, och tur var det :)
Men på vägen hem fick jag punka... Mindre kul, så jag fick gå hem.

Jag stack dit igår igen efter att ha hjälpt till att städa hö-loftet (jobbigt) och fick inte punka :)
Annars så har jag ridit, vi testade att ha kotskydd på Miroll, men det var efter turen eftersom mamma inte tyckte det var bra att rida om han blev alldeles flamsig och orolig p.g.a kotskydden. Jag hävdade att det inte skulle spela någon roll, men det slutade med att mamma vann (jag gav upp, bråka med mamma är inget jag har lust med). Men när vi sen testade, brydde Miroll sig? Nepp, inte direkt.

Nja, nja... Sayonara! 


Stipendie till Frida Johansson

"att hon med en sällsynt ödmjukhet och en orubblig positiv intsällning sprider värme och omtanke till alla runt sig"
Undrar verkligen vem som nominerade mig... Men jag är glad och rörd :) Vet inte om jag förtjänar det... Men som sagt är glad över det ändå :)

Bye!


"Varje gång stigen delas är vägvalet ditt."

Okej, det här kommer låta lite konstigt men det är först NU som jag har insätt att jag inte går i 9:1A längre. Jag har ju vetat det, men det är nu som jag verkligen förstår det... :( Men vi måste försöka hålla kontakten! Kommer SAKNA er ALLA!!!!!!!!

Var nere vid Stavgard och förberedde inför sommarjobbet i Fredags och Lördags, träffade John (min arbetskamrat) för första gången. Har självklart sätt honom i skolan, men inte pratat med honom. Det ska nog kunna bli riktigt bra, han är trevlig :) Men hu vad lite jag kom ihåg ifrån förra året! Måste börja plugga igen...

Var på promenad förut, det är ett så himla fint väder :) måste ut och rida senare, fast vet inte riktigt vart... men, men...9:1A, you have an angel smiling over you.
Love you guys!!!

Med Pavo skällande i bakgrunden skriver jag detta...

Tja!
Idag har inte så mycket hänt, mamma var orolig för mig så jag fick inte göra så mycket på förmiddagen. Snacka om att jag blev uttråkad! Men det känns bra att mamma bryr sig så mycket, jag menar, om jag hade velat hade jag kunnat legat i sängen nästan hela dagen och bara slappat (inte för att det är specielt roligt men ändå, det är inte alla föräldrar som tillåter det) Men på eftermiddagen var jag och Lisa ute och började måla lösdriften (till hästarna) jag  hade tjatat på Dan i ett år nu så nu äntligen (!) hade han fixat färg. 
Lisa och jag pratade väldigt mycket, specielt om 7:orna och 8:orna. Men också om annat :)

Och nu har jag blivit mobbad av Dan och mobbat honom. 
Bye!
 

Min novel som jag skrev i början av 9:an och fick tillbaka i förra veckan...

"And I would give up forever to touch you. 'Cus I know that you feel me somehow, you're the closest to heaven that I'll ever be and I don't want to go home right now..."

Han följde henne med blicken när hon gick förbi. Det gjorde han alltid, hon var bara så underbar i hans ögon med sitt mörkblonda hår och havsblå ögon. Hon var som en ängel nere i limbot mellan himlen och helvetet, Jorden. Han kunde sitta och se på henne i en evighet och han högsta önskan var att få vara med henne hela tiden. Men han var nedsmutsad, en ängel med svarta, slitna vingar och nedsmutsad själ, medans hon var så ren, så självsäker och glädjen lyste om henne.

Alltid satt han där. Ingen visste mycket om honom, men som en självklarhet var han alltid där. Kanske det var därför hon intresserade sig för honom eller kanske det var hans utseende? Det korpsvarta håret och de djupa, vackra ögonen. Ofta ville hon bara ställa sig framför honom och se på den otroliga pojken som han var.

Dagarna gick och pojken och flickan tänkte på varandra men gjorde inget för att bryta isen mellan dem
Klockan ringde, skolan var slut för dagen. Dagen var varm och solen lyste upp skolgården. Flickan såg mot bänken, där han alltid satt, men ingen var där, bänken var tom. Allt stannade upp, hon kunde inte förstå att han inte var där.
Någon knackade henne på axeln och plötsligt startade tiden igen. Hon vände sig om och stirrade in i gröna, gjupa ögon.
"Ehm... Hej?"
Hon fortsatte att stirra på honom, om han skulle beskriva henne med ett ord skulle det vara: guldfisk. Uppspärade ögon och öppen mun, han kunde nästan inte hindra sig själv från att krama henne, hon var bara så gullig!
"Hallå?"
Inget svar, hon var som en staty. Sen ryckte hon till och hon förstod att han pratade med henne, eller försökte.
"H-hej..." Om hon hade kunnat försvinna just den sekunden skulle hon ha gjort det.
"Vad gör du här? Du brukar ju sitta där." Hon pekade mot bänken som stod i skuggan av ett massivt träd.
Det tog en stund för honom att förstå vad hon hade sagt eftersom allt kommit ut så här: "Vadgördudubrukarsittadär", allt i en stavelse.
"Jag bestämde mig för att idag skulle bli den dagen jag pratade med en ängel." Han ansikte skiftade ton i rött många gånger medan han pratade. Även flickan började rodna, inte enbart på grund av hans kommentar eútan för att han var söt när han rodnade.
"Vad heter du?" Han försökte låta och bete sig normalt och få den idiotiska rodnaden att försvinna.
"Isabelle, och du?"
Hon log mot honom. "Jonathan."
Isabelle tittade på honom, namnet passade honom verkligen. En bils signalhorn hördes en bit bort, Jonathan vinkade mot den blå volvon.
"Vi syns imorgon, Isabelle."
"Ja... Hejdå, Jonathan."

The end

När jag fick tillbaka den här av Anna blev jag chokad, jag hade totalt glömt bort den! Och sen tycker jag själv att den inte är riktigt min stil igentligen, men tänkte att det kunde vara kul för er att läsa den. Jag vet att några ville det, men Moa var den enda som hann göra det. Så här är den med små förändringar :)


Onormalt

Ja, vad ska man säga... Nu är det slut. Så sjukt konstigt att inte gå i 9an längre, men taggad till gymnasiet :) Och sen har jag lovat Jennie att komma och hälsa på så ofta jag kan på Högby. 
I varje fall så kan jag säga att avslutningen sög lite för mig, inte så att någon var dum eller sånt men jag hade fått gallgångs kramp natten innan (min berömda allergi) och varit vaken till 12.30 (vilket för mig var väldigt sent) sen så på morgonen kom det tillbaka, men inte så farligt. Det blev dok värre och i slutet kunde jag knappt stå rakt upp. Så jag fick åka hem efter att vi kommit till Ljugarn, jag fick "kramp-lösnings" medicin av Matildas mamma så kl. 20.00 kändes det mycket bättre och jag slocknade nästan på soffan.
Tyvär kom det tillbaka i morse men då tog jag min medicin och sen kramp-lösar medicinen och försökte tänka på annat (jag såg på film :) Och om ni undrar hur det känns att ha kramp som jag har, så kan det nog förklaras bäst som om någon försöker krama ihjäl er medans någon kör in en kniv i magen på dig, inte riktigt men nästan) Jag somnade och sov en timme men efter det mådde jag bättre. Och gör fortfarande :) vi har också kommit på anledningen för att jag får det hela tiden nu så det är fina fiskar här :)

Annars så var avslutningen bra jag fick:
Höjt betyg i vissa ämnen X)
Vann på min rökobligation (stavning) ett USB på 8 GB
Ett stipendium:) (jag, Fanny, Maria och Moa fick det i min klass) (HA! FFMM)

Och sen var det kul på vagnen också :) om man bortser från krampen.

Och sen några av de två bästa nyheterna idag!!:
Eld har fölat! Det blev ett svart hingst föl med stjärn och vitt på nosen (Eld är ett av våra russ och jag ska lägga upp bilder sen)
Och nr 2 är, mamma kollade på Miroll och kände efter. Det verkar inte som om tumören har börjat växa än så han kommer leva lite längre X) !!!!!!

Bye!

"Del" 3 av min historia.

Längre hann inte Sanna innan en man i 20 års åldern med blont hår kom in i salen. Han la ner sin väska brevid hans kateder och gav klassen en svepande blick, när hans mörk grå ögon mötte Lillies gröna stannade han upp. "Jag ser att vi har fått ett tillskott till klassen... Vad heter du?" Lillie tittade på honom med en förvånad blick. Visste inte han att hon skulle komma?


"Mitt namn är Lillie Andersen, rektorn ska ha skickat ut ett medelande om att jag ska gå här..."
"Så det var det medelandet handlade om!" Ropade han ut. Lillie hade nu övergått från förvånad till chokad. "Läste du det aldrig?" Han skakade på huvudet och gav henne ett brett leende. "Nepp, orkade inte. Alldeles för långt för min smak." Sen tittade han på henne med ett uttryckslöst ansikte innan han sa. "Jag har ju inte presenterat mig själv än! Mitt namn är Arvid Johnsson."


"Är han alltid sådär?" Lillie tittade på Sanna.
Lektionen med Arvid Johnsson hade varit den konstigaste Lillie någonsin varit med om. Men konstigt nog hade hon lärt sig mycket också, Mr. Johnsson fick en att se så anorlunda på saker och ting, det gjorde att man intresserade sig för sakerna mer än annars. "Jo, alltid. Men kom nu, jag är vrål hungrig och om vi inte skyndar oss kommer maten vara slut snart!" Sanna tog tag i Lillies handled och började dra henne mot den förmodade matsalen.


Edwin sträckte på sig, efter några timmars sittande var han glad över att få röra på sig. Alla ungdomar gick i snabb takt mot samma riktning, matsalen. Det var för många höjdpunkten på dagen att slippa tänka på lektionerna och bara snacka och tönta sig medans man får mat.
Till skillnad från människorna fick faktiskt vampyrerna bra mat, eftersom deras diet inte kunde 'tillagas' med dåliga råvaror.


En aura närmade sig, Edwin kände det. Men han kände också igen auran, han log och vände sig om. "Vad försöker du göra, skrämma mig? Du borde veta bättre än det..." Mitt i mot honom stod en ung man med mörkbrunt hår som stod åt alla håll och ljusbruna, nästan lite guldiga ögon. "Någon gång kommer jag lyckas. Du och dina jäkla förmågor!" Seth såg på Edwin med en bestämd min, Edwin fortsatte bara le mot honom.
Seth och Edwin hade kännt varandra sedan mellanstadiet och de hade genast blivit rivaler/vänner. De tävlade om allt, Seth var kaxig och, enligt honom själv, världsbäst tålde inte när Edwin vann över honom, och det hände ofta. Men när en av dem hade problem hjälpte den andra alltid till. "Jag vet inte vad du tycker, men jag dör snart om jag inte får mat!" Seth väntade inte på Edwin, utan han började springa mot matsalen med Edwin hack i häl.

Matsalen var full, nästan inga bord var lediga. Lillie kände sig osäker, fasten hon hade Sanna brevid sig så kände hon sig väldigt ensam.


Idag

Idag har varit en jobbig men bra dag.
Den började kl.04.00 då jag vaknade för mamma skulle iväg på sjukresa. Jag gick därimot upp klockan 06.00 då jag och mamma skulle ta in hästarna för vi skulle rida till Västerlus (pappas gård) eftersom vi skulle fixa det sista på vagnen idag. Miroll var himla trevlig idag och blev inte alls speciellt trött av den två timmar långa turen.
Men jag kan ärligen säga att jag inte gjorde så himla mycket på vagnen (jag har gjort mycket de andra gångerna så det gjorde nog inte så jätte mycket) för jag oroade mig mest för hästarna. Det blåste grymt mycket och dörrarna slog rätt mycket så jag oroade mig för att hästarna skulle bli rädda. Jag var ute med dem så att de fick äta lite :) det gick till mestadels bra. Enda tills de bestämde sig för att gå åt olika håll...
Men vagnen blev skit snygg!! Bra jobbat 9:1A!!

P.s. Jag vet att några vill att jag ska fortsätta på min historia och jag lovar, den är på gång!


We are all the winners, we are all the best. Att vi får va tillsamans det betyder mest!

Idag var det Pärk turnering för alla 9:onde klassare på Högby.
Vi skulle spela 4 matcher, det var Emil, Fanny, Matilda, Maria, jag, Andréa, Elias och Tobias som var 9:1A's lag. Den första var mot 9:1B, vår "rival" klass kan man säga. De vann i slut-ändan men vi bjöd på ett bra spel och ledde igenom halva. Det blev 20-40.
Sen vann 9:2A mot oss, men samma sak med dem, de hade det inte speciellt lätt. 30-40 blev resultatet.
De två andra matcherna vann vi och det betydde en tredje plats för oss :) Vi spräckte traditionen om att musikklassen alltid förlorar HA!
Kul också att man kunde göra lite nytta, tog några bollar och satt ett inhugg också :)

Efter det var jag med mamma hos Lena Martell och ultraljudade ett sto och åt en tårta som mamma köpt. Tårtan var vårt firande för att en av ett åringarna som hon har haft hos sig blev såld på aktion (stavning?) för en million. En million!!! Det hade jag velat ha...

I varje fall så här kommer lite bilder ifrån idag:I början var det väldigt dimmigt, och vi var inte speciellt posetiva heller. Men efter ett tag blev vi mer posetiva. Vi var inte så dåliga :)Vi kämpade på och lyckades rätt bra.Efter alla matcher var vi hungriga och glada.Sen slappade vi medans 9:1B och 9:2A spelade.


Darves

Så har man varit och duschat. Skönt det.
Annars så har jag ridit, Miroll var mätt men lite pigg i varje fall :) Sen så fick jag infallet att jag ville till Darves och kolla in grejer till hästarna, mamma tyckte att vi kunde sticka på direkten eftersom vi hade tid. Och det gjorde vi, efter att ha bytt om till vanliga kläder igen. Vi lyckades få med oss några bra grejer hem. Kotskydd till Miroll eftersom vi märkt att han trampar sig själv på kotorna och om jag ska rida honom mycket i sommar vill vi ju inte att han skadar sig. Sen köpte vi också, efter mycket om och men av mig, ett par ridbyxor till mig. Och annars blev det grimmor, switch, saltsten med mer. Men är man inte där ofta är det bra att köpa vad man behöver, så att man inte behöver återvända veckan efter. Det är ju rätt långt.

Efter det skrev jag lite på min historia utan namn (har ni något förslag på vad den kan heta, medela mig :)


Bye!


7 days, a life-time? No, not really...

Okej, förlåt, förlåt, förlåt! Men nu är jag tillbaka :)
Fast, igentligen har jag bra ursäkter, för hur ska man kunna skriva inlägg när man inte varit nära en dator förren kl. 19.30 och då ska man fortfarande äta, vara social mot familjen och sedan SOVA!!!
I varje fall så har vi spenderat i förrgår och igår med måla på vår vagn (den är grymt snygg) Det var intressant, och lite onormalt men vi hade kul. Och mitt rum blev inte raserat, + poäng för det ;) Men snacka om att jag var trött efter. Och alla kom rätt även fast jag inte åkte buss med dem. Fast Lisa hjälpte till med dem delen:) Men hade hon inte gjort det hade hon blivit masakerad i sömnen ;)

Annars har det varit mest nostalgiskt (stavning?) bara en vecka kvar :( Kommer sakna Högby lite (vissa lärare mer än andra, men alla lite) men kommer sakna klassen mest!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vill inte gå utan er!!!!!!!!!
Sen var det vårkonserten igår, jag var inte med men den blev faktiskt riktigt bra ändå :) (Jag har inte stort ego inte). Men 9:orna var bäst :) och vissa kunde ha sätt lite gladare ut...

Nu ska jag äta snart, mamma och jag ensamma i huset, skönt det. Och så ska jag skriva en låt till Dans födelsedag.

Bye!


Rida ut över ängarna...

Och så har ännu en dag gått förbi och snart måste man till skolan efter en lugn och skön helg... Men så farligt kommer det inte bli. Hela 9:1A (eller alla som kan) ska hem till moi! och börja fixa med avslutnings vagnen. :) får hoppas att det går bra...
Idag har jag inte varit så aktiv. Ridit med mamma och Lisa (WOW!!!), Miroll, Frippe och Bella mie var mätta och inte så jätte pigga men Miroll kunde verkligen gå otroligt snyggt! Vanligtvis kan det krävas lite våld (det låter farligare än det är) men idag gick det sjukt lätt och bra. Travade till och med i form <3 Om någon tror att fjordingar bara är tröga robotar som inte kan något, då har ni inte träffat mig och Mirre! Vi är bättre än de flesta jag ridit med (jag har fått höra det av folk) (jag skryter verkligen inte...)
Annars har jag skrivit en historia som jag ska tävla med, varit vid apse-ån och badat fötterna och tecknat.Puss, puss mina söta hästar. (Kan aldrig få någon helt normal bild på sötnosarna<3)

bye 

Barfota utan strumpor och skor...

Så nu är man hemma från att varit på caféet och ätit, vi cyklade dit och träffade Lisa där (hon bor hos pappa just nu). Det var gott, men min kladdkaka är minst lika god om inte godare.
Annars har jag varit med och släppt ut hästarna i en ny hage med GRÄS!!!! Där ska de få gå några dagar. Jag anser att utan mig hade vi inte fått in Dunia så lätt. Hon var väldigt skeptiskt mot att bli fångad.
Och sen har jag hoppat ut genom ett fönster gått barfota igenom hagar och på vägar och sen genom apse-ån (det var faktiskt inte is kallt). Så helt oaktiv har man inte varit.

Bye!

Besöksdag

Denna dag har varit rolig. Det var besöksdag för 6:orna/ blivande 7:orna så vi fick inte vara på skolan efter som vi är sååå läskiga (buuuu). Men vi i klassen var vad Lojsta träsk :) vi fick spela pärk, paddla kanot med mer... Och så hade vi med lärarna Elisabet och Allan :)
Men det tråkiga var att det var andra där också, fast vi var där först och de vågade inte komma fram till oss heller.
Och jag och Amanda fick tända elden som vi grillade korv på, jag, Amanda, Kampo och Elisabet satt och pratade när vi väntade på att glöden skulle bli till räckligt varm. Det blev väldigt gott, vi äger helt enkelt på till och med att tända eld...
Det var också första gången jag träffade Allans hund, Elsa, hon var jätte fin och snäll. Får en att sakna Juffe...

Jaja...
Bye

Varför?!

Det var ett bra tag sen jag var förbannad... Trodde nästan att det kunde stanna så... Men nejdå, man måste bara förstöra för mig och andra. Varför valde ni musik klass!!!?!!!!!!
(ni vet vilka ni är, men de flesta läser inte detta...)

bye


RSS 2.0